Sprijin umanitar pentru veteranii și văduvele de război

Social

Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului continuă, în perioada stării de alertă, activitățile de sprijin umanitar al veteranilor și văduvelor de război din județele Călărași și Olt, prin distribuirea a 70 de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate, oferite de S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L. și S.C. MASPEX ROMÂNIA S.R.L.

Activitatea de transport și distribuire a acestor produse se va face de către Batalionul 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, aflat la cea de-a patra misiune de asistență umanitară desfășurată în beneficiul persoanelor aflate în dificultate în diverse zone ale țării.

Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului din MApN promovează şi implementează politici şi programe în domeniul calităţii vieţii personalului în activitate, în rezervă şi retragere și asigură, prin Direcția calitatea vieții personalului, structura specializată din subordine, desfășurarea de strategii și programe sociale pentru veterani de război, veterani, răniți, personalul cu grad de invaliditate și pentru urmașii celor decedați în acțiuni militare.

Batalionul 1 CIMIC (CIMIC = civil – military cooperation) este o unitate militară unică în Armata României, aflată în subordinea Statului Major al Forțelor Terestre și specializată în domeniul cooperării civili – militari. Batalionul a fost înființat în anul 2001, iar în cei nouăsprezece ani de existență, militari din cadrul unității au participat la mai multe misiuni internaționale în Afganistan, Albania, Angola, Bosnia, Coasta de Fildeş, Congo, Georgia, Irak, Kosovo şi Sudan.

Activităţile de tip CIMIC contribuie la realizarea şi dezvoltarea cadrului de cooperare între instituţia militară, autorităţi centrale şi locale şi populaţia civilă, iar misiunile principale includ coordonarea în vederea înlăturării efectelor produse în urma dezastrelor naturale sau industriale, acordarea de sprijin (asistenţă) autorităţilor civile, participarea în cadrul operaţiilor de sprijin al păcii și sprijinul activităţilor privind protecţia civilă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns